Hvad er Bitcoin

Med bitcoins er det ikke bankerne, men forbrugerne der har magten.

Bitcoin er et online betalingssystem og en virtuel valuta, der kan bruges til betalinger på nettet. Det blev opfundet af Satoshi Nakamoto, som offentliggjorde sin opfindelse i 2008 og efterfølgende udgav systemet som open source i 2009. Systemet er peer-to-peer, så brugere kan indgå i transaktioner med hinanden uden mellemled som pengeinstitutter og centralbanker. Med bitcoins er det forbrugerne, der bestemmer. Det er forbrugerne, der har magten.

Kursen

Kursen på bitcoins afgøres ligesom for andre valutaer af udbud og efterspørgsel. Da bitcoins popularitet er stigende afspejles det i kursen, der siden starten i 2009 bare er steget støt.

Flere og flere brugere

Den stærkt stigende popularitet hos forbrugerne betyder, at stadig flere virksomheder i Danmark og resten af verden tager i mod betaling i bitcoins. Det gælder for eksempel Google, Deutsche Bank, Oracle, Microsoft samt mange, mange flere store og små virksomheder.

Bliv din egen bank

Du kan på få minutter “åbne” din egen konto og være din egen bank, og starte med at sende og modtage Bitcoins med det samme, uden at du skal bekymre dig om landegrænser, tidspunkter og deadlines. Desuden er du uafhængig af tilladelser fra den ene eller anden myndighed eller bank og slipper for at vente på en bankrådgiver(sælger) eller ekspedient. Du kan sende og modtage bitcoins 24/7, lige så nemt som at sende en sms eller email.

Hvordan kommer du i gang

www.bitcoin.org er et godt sted at starte. Her kan du læse mere om, hvordan bitcoin systemet fungerer, og hvordan du rent praktisk kommer i gang.