FAQ

De mest stillede spørgsmål om bitcoins og Bitcoin Easy

Vores salgskurs er afhængig af det beløb, du ønsker at købe for. Vi beregner prisen sådan:
Vi køber til Bitstamps eurokurs omregnet til dkk kurs
Ved beløb under kr 25.000 = Bitstampkurs * 0,92 (÷8% under kurs)
Ved beløb over kr. 25.000 = Bitstampkurs * 0,94 (÷6% under kurs) (kontant dog ÷7% under kurs)

Vi sælger til
Bitcoinaverage.com dkk kurs
Ved beløb under kr. 200 = Bitcoinaverage.com kurs * 1.10 (+10% over kurs)
Ved beløb kr. 200 til kr. 100.000 = Bitcoinaverage.com kurs * 1.08 (+8% over kurs)
Ved beløb over kr. 100.000 = Bitcoinaverage.com kurs * 1.06 (+6% over kurs)

(Ved handler, hvor andre valuta end dkk er indblandet, anvender vi altid Nationalbanks officielle dagskurs)

x bitcoin = x kr. i forhold til vores salgskurs.

Bitcoin kursen beregnes decentralt og svinger konstant. Derfor findes der ikke en central kurs for, hvor meget x bitcoin koster. Afhængigt af hvilken bitcoin wallet og hvilken markedskurs walletten beregner bitcoin-værdien ud fra, kan det viste beløb være forskelligt fra wallet til wallet, Derfor kan den kurs, vi beregner vores salgskurs ud fra (Bitcoinaverage.com), være anderledes end den kurs, som din bitcoin wallet bruger til at beregneværdien af dine bitcoins i din bitcoin wallet.

Derudover skal du huske, at vores salgskurs er tillagt x%, afhængigt af beløbstørrelsen (se spørgsmål 1). Vi er i bitcoin branchen for at udbrede kendskabet til bitcoin og for at gøre det nemt for alle at få adgang til køb og salg af bitcoin. Men det kan kun lade sig gøre, hvis vi også tjener på det, så vi kan holde virksomheden kørende.

Lige som kursen på alle andre valutaer, svinger Bitcoin-kurserne også. Faktisk er bitcoin-kurserne endnu mere svingende end ”normale” kurser. De svinger fra minut til minut, fordi det er forbrugernes efterspørgsel, der hele tiden regulerer kursen. Derfor anbefaler vi, at det bedst først at veksle til bitcoin, når de skal bruges.

Af samme grund er det også en stor fordel, at du veksler hos Bitcoin Easy, fordi vi meget hurtigere end alle andre kan gennemføre handlen (vi gør det på 10 minutter, hvor det hos andre tager fra 24 timer og op).

Hvis man køber bitcoins med henblik på opsparing eller investering, kan det sammenlignes med investering i høj risiko aktier. Derfor anbefaler vi aldrig at have en større beholdning af bitcoin, end man har råd til at tabe. En vigtig forskel til højrisiko-aktier er dog, at du med investering i bitcoins aldrig kan tabe hele investeringen. Bitcoin vil eksistere, så længe internettet eksisterer.

Det korte og præcise svar er ja. Bitcoin opererer fuldt lovligt, gennemsigtigt og i overensstemmelse med Nationalbankens og Finansrådets anbefalinger.

Vil du vide mere så gå ind på finansraadet.dk og nationalbanken.dk

Skat gav i 2014 et juridisk gældende svar. Af svaret fremgår det, at man som privatperson ikke skal betale skat af eventuel kursgevinst. Omvendt er et tab ikke fradragsberettiget.

Vi anbefaler dog altid, at du spørger Skat, hvis der er noget, du er i tvivl om mht. til skat.

Vi sender dine bitcoins straks efter, vi har modtaget betalingen. Er du hurtig med betalingen, kan handlen klares på 5-10 min (se også afsnittet på forsiden: ”Hvad skal du være opmærksom på”, hvor du kan læse om straks betaling).

Afhængigt af hvilken bitcoin wallet, du anvender, kan der gå alt fra 1 sekund og opefter, før du kan se dine bitcoins i din bitcoin wallet. Igen afhængigt af hvilken bitcoin wallet du anvender, kræves der 0 til 6 confirmations. Selve bekræftelsesprocessen sker automatisk. Hvor hurtigt det går, afhænger af travlheden på blockchain-netværket. Du kan følge med i bekræftelsesprocessen her: https://blockchain.info/address/[her-skal-bitcoin-adressen-sættes-ind]

Desværre kan vi ikke modtage Mobilepay pt, men vi arbejder på at lave en aftale. Heldigvis kan alle banker i Danmark straks-overføre, hvilket er lige så hurtigt effektivt. Se hvordan du laver en straks-overførsel på forsiden under afsnittet: Hvad skal du være opmærksom på.

Hos Bitcoin Easy kan du både købe og sælge. Hvis vi skal købe dine bitcoins, kan du se beregningsgrundlaget under spørgsmål 1.

En af de helt store fordele med bitcoin er, at du ikke er begrænset overhovedet. Ligegyldig beløbstørrelse, geografisk beliggenhed eller platform, som du anvender, kan du sende og modtage bitcoins præcis derhen, hvor du ønsker.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os!